Poul Schlüter er død

Publié le par TV2 af Mads Biener Mørk

Poul Schlüter sov stille ind torsdag 27. maj. Han var omgivet af sine nærmeste.

Poul Schlüter er død

Tidligere statsminister Poul Schlüter er død.

- Det er med sorg, at jeg fra Poul Schlüters hustru og familie viderebringer meddelelsen om, at tidligere statsminister Poul Schlüter er død, skriver de konservatives formand Søren Pape Poulsen i en meddelelse på de konservatives hjemmeside.

Sov stille ind omgivet af sine nærmeste

Poul Schlüter sov stille ind torsdag 27. maj omgivet af sine nærmeste. Han blev 92 år.

- Familien har mistet et kært medlem, og vores land har mistet en af de mest betydningsfulde mennesker i vor tid, skriver Søren Pape Poulsen.

Poul Schlüter bliver bisat grundlovsdag fra Holmens Kirke i København. Bisættelsen og den efterfølgende mindehøjtidelighed er af hensyn til gældende restriktioner kun for inviterede, lyder det.

Analytiker: Stor politiker

Han var Danmarks statsminister fra 1982-1993, hvor hans regering gik af. Han er den længst siddende statsminister siden 2. Verdenskrig.

- Han var det, man kalder en stor politiker. Som statsminiser fik han forenet det borgerlige Danmark, siger Peter Lautrup-Larsen, der er politisk analytiker på TV 2.

- Han blev statsminister i en turbulent tid, men kunne alligevel administrere det, så han sad på magten i ti år, siger han.

Poul Schlüter oplevede også nedture i sin politiske karriere. Han var blandt andet involveret i Tamil-sagen, der endte med at blive hans endeligt som statsminister. Sagen betød nemlig, at den daværende VK-regering måtte gå af.

Han trak sig, efter en rapport fra en undersøgelsesret havde slået fast, at hans justitsminister Erik Ninn-Hansen bevidst havde handlet ulovligt ved at forhindre, at tamilske flygtninge fik familiesammenføring, som de havde lovkrav på. Erik Ninn-Hansen blev senere stillet for en rigsret og idømt fire måneders betinget fængsel.

Blå bog: Poul Schlüter

  • Navn: Poul Holmskov Schlüter
  • Født: 3. april 1929 i Tønder.
  • 1957: Cand.jur., advokat fra 1960
  • 1952-55: Formand for Konservativ Ungdom
  • 1964-94: Medlem af Folketinget
  • 1966-71: Medlem af kommunalbestyrelsen og viceborgmester i Gladsaxe Kommune
  • 1974-93: Leder af Det Konservative Folkeparti
  • 1982-93: Statsminister
  • 1994-99: Medlem af Europaparlamentet
  • Privat: Gift tre gange. Først med Majken Steen-Andersen (1963-1978) med hvem han fik sønnen Peter. Siden med Lisbeth Povelsen (1979-1988) og til sidst med Anne Marie Vessel Schlüter (1989- )
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article