Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

La Revue de presse de l'Histoire - “La liberté de la presse présente des inconvénients. Mais moins que l'absence de liberté.”

Olga Cebotari: Moldova nu trebuie să se retragă din CSI

Olga Cebotari: Moldova nu trebuie să se retragă din CSI

Este părerea expusă de Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune privat.

În opinia doamnei Cebotari, Comunitatea Statelor Independente este o organizație importantă în regiune și este importantă pentru Republica Moldova, or, Moldova se bucură de mai multe avantaje fiind membru al acestei structuri. Potrivit ei este vorba despre regimul fără vize cu țările din comunitate, zona de liber schimb CSI, încheierea mai multor acorduri de colaborare în domeniul social, migrație etc., acțiunea cărora ar putea să se încheie îndată cu retragerea din CSI, fapt ce ar conduce la consecințe neprevăzute.

”Eu nu văd plusuri pentru Moldova în cazul retragerii din CSI. Dacă vom întreba părerea oamenilor la acest subiect, la sigur ei vor răspunde că viața lor nu se va schimba spre bine. Din contra, vor avea probleme legate de necesitatea vizelor dacă vor dori să plece în Rusia, sau Georgia sau altă țară din comunitate, va fi pierdută piața de desfacere pentru produsele noastre și multe alte dezavantaje pentru țara noastră”, a concluzionat Olga Cebotari.

Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article