Guzmán Delfina

Publié le par Mémoires de Guerre

Delfina Guzmán Correa (born 7 April 1928) is a Chilean actress. 

Guzmán Delfina
Guzmán Delfina

Carreer

She has appeared in more than 30 films and television shows since 1968. She starred in the 1968 Raúl Ruiz film Three Sad Tigers. She is the daughter of Florencio Guzmán Larraín and María Luisa Correa Ugarte. Her son, Nicolás Eyzaguirre, is a Chilean economist. 

Filmography

  • 1968 : Three Sad Tigers
  • 1972 : The Expropriation
  • 1994 : Rompecorazón : Julia de Montané
  • 1995 : Estúpido Cupido : Mother Undurraga
  • 1996 : Sucupira : Mariana Montero
  • 1997 : Oro Verde : Helga Schmidt
  • 1998 : Iorana : Virginia Sanz
  • 1999 : La Fiera : Amelia Cox
  • 2000 : Romané : Adela Gaete
  • 2001 : Pampa Ilusión : Mercedes Jorquera
  • 2002 : El Circo de las Montini : Olga I Del Carmen Soto Montini
  • 2003 : Puertas Adentro : Marta Silva
  • 2004 : Los Pincheira : Josefina Covarrubias
  • 2005 : Los Capo : Severina Saccenti
  • 2006 : Cómplices : Brunilda Sanhueza
  • 2007 : Corazón de María : Magdalena Rossi
  • 2008 : Viuda Alegre : Nora Norambuena
  • 2009 : La Nana - as the Grandmother
  • 2010 : Martín Rivas : Candelaria Urbina
  • 2011 : Témpano : Malú Cordero
  • 2012 : Dama y Obrero : Alfonsina Cardemil 
  • 2012 : Bombal - as Grandmother
  • 2013 : Socias : Mercedes Valdés
  • 2014 : No Abras la Puerta

Publié dans Acteurs et Actrices

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article